Πρόσβαση μόνο για ενήλικους!

Η «αλλοίωση»... βγάζει (και) σημεία!

2024-06-13

Τα τελευταία χρόνια αρκετά πρωταθλήματα της Βραζιλίας είναι – χωρίς υπερβολές - «αλλοιωμένα». Η τελική βαθμολογία δεν αποτυπώνει τις πραγματικές δυνατότητες των ομάδων. Το... ζούμε και φέτος και σίγουρα θα συμβεί ξανά. Πέρα από το εξαντλητικό πρόγραμμα (με εμβόλιμες αγωνιστικές, υποχρεώσεις σε Λιμπερταδόρες, Σουνταμερικάνα και Κύπελλο), το «Μπραζιλεϊράο»... παίζει κανονικά (και με τον νόμο) όταν απουσιάζουν οι διεθνείς.

Φανταστείτε κατά τη διάρκεια του Euro να «έχουμε» παιχνίδια στις Λίγκες της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γερμανία (... παράδειγμα φέρνω). Ναι! Αυτό θα συμβεί και κατά τη διάρκεια του Κόπα Αμέρικα! Οι Βραζιλιάνοι δεν διακόπτουν το πρωτάθλημα. Τι κι αν έχουν «φύγει» (εδώ και 10 ημέρες) οι διεθνείς από αρκετές ομάδες. Η μπάλα... πρέπει να κυλάει στο χορτάρι. Για να μη «χαλάσει» το καλαντάρι και κινδυνεύσουν να βγουν εκτός προγραμματισμού τα τοπικά πρωταθλήματα.

Εμάς, εδώ, φυσικά, μας ενδιαφέρει το Στοιχηματικό «κομμάτι» της ιστορίας. Επειδή είναι καλοκαιράκι και αρκετοί καταπιάνονται με τα «λάτιν» πρωταθλήματα (ελλείψει άλλων επιλογών), καλό θα είναι να ρίχνουν μια ματιά στα ρεπορτάζ των στοιχηματικών εφημερίδων. Υπάρχει «ζουμί» στη Λατινική Αμερική. Επειδή δεν μου αρέσει να κουράζω πηγαίνω απευθείας σε παιχνίδι της τρέχουσας αγωνιστικής της Α' Βραζιλίας.

Στο Ατλέτικο Μινέιρο – Παλμέιρας. Προσέξτε. Η γηπεδούχος έχει στο απουσιολόγιο τους διεθνείς: Αράνα (α. 6 συμμ./1 γκολ), Φράνκο (μ. 6/0) και Βάργκας (ε. 6/3). Από το παιχνίδι με την Μπραγκαντίνο (κέρδισε εκτός 2-1) προέκυψαν οι τιμωρίες των Εβέρσον (βασικός τερματοφύλακας), Λέμος (α. 5/0), Μπατάλια (μ. 5/0). Υπάρχουν και τραυματίες, οι Χουλκ (ε. 5/1, ναι ο... γνωστός Χουλκ), Οτάβιο (μ. 5/0) και Ρούμπενς (α. 1/0). Υπάρχουν και αμφίβολοι, οι Σαράτσο (μ. 7/2), Ρομούλο (α. 2/0). Όσο για την Παλμέιρας; Διεθνείς οι Γκόμες (α. 6/1) και Ρίος (μ. 7/1). 

Προφανώς ο Αμπέλ Φερέιρα έχει πιο εύκολη αποστολή στον καταρτισμό της ενδεκάδας από τον συνάδελφό του, προπονητή της Ατλέτικο Μινέιρο Γκάμπι Μιλίτο. Για ρίξτε μια ματιά στην απόδοση του «διπλού». Και αποφασίστε: Με αυτό το ρεπορτάζ αξίζει ή δεν αξίζει μια... πιστολιά. Καλό βόλι.