Πρόσβαση μόνο για ενήλικους!

Η «δύναμη» του ρεπορτάζ

2024-06-19

Οι «σοβαροί» παίκτες του Στοιχήματος είτε ποντάρουν ένα ευρώ είτε πολύ περισσότερα, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ. Η συγκεκριμένη κατηγορία... παικτών δυστυχώς μειώνεται με το πέρασμα των χρόνων. Το «δείχνουν» οι πωλήσεις των εντύπων.

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι ανάμεσά μας υπάρχει πολύς κόσμος που έχει... μάθει να «παίρνει» σημεία από τα social, ενώ απ' όσο γνωρίζω ο «πραγματικός» χρόνος ανάγνωσης μιας στήλης (που στο τέλος καταλήγει σε «σημεία – επιλογές») δεν ξεπερνά τα 10 δευτερόλεπτα σε κανένα σάιτ (... αν κάποιος έχει «μέτρηση» με κάτι... παραπάνω ας μου τη στείλει στο iliaszym@gmail.com, θα ανακαλέσω). Γιατί; Μα, όλοι «πηγαίνουν» τον... κέρσορα στο τέλος της σελίδας για να «πάρουν» το σημείο και την... κάνουν από το άρθρο – κείμενο. Δεν τους ενδιαφέρει (όπως αποδεικνύεται από τις μετρήσεις) «τι τους λέει ο ποιητής». Ακόμη καλύτερο γι' αυτούς να υπάρχει «σκέτο» το σημείο ή τα σημεία. «Χωρίς λόγια».

Και μετά το αποτέλεσμα, αν «κάτσει» ο... ποιητής είναι «θεός» και αν δεν «κάτσει», είναι... άχρηστος! Τα ζούμε. Καθημερινά.

Με λίγα λόγια η πλειονότητα «παίζει» χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει στις ομάδες που ποντάρει. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις: Όσα γράφω δεν σημαίνει ότι όλοι οι tipsters είναι «φαντάσματα – άσχετοι – επικίνδυνοι». Προφανώς στην «πιάτσα» υπάρχουν και «διαμάντια», που απ' ότι γνωρίζω και αυτοί επιμένουν – αντέχουν ακόμη να κάνουν – γράφουν ρεπορτάζ. Απ' όσο γνωρίζω σε ΟΛΑ τα στοιχηματικά έντυπα οι αρμόδιοι συντάκτες είναι υπεύθυνοι. Δεν με ενδιαφέρει αν «πιάνουν». Με ενδιαφέρει ότι αυτό που μου... δίνουν το έχουν πονέσει. Είτε πρόκειται για τον «άσο» της Βαλερένγκα, είτε για το «διπλό» της Μάντσεστερ Σίτι. Στοιχειοθετούν τα σημεία, μία επιλογή, με βάση την εικόνα των ομάδων στα πρόσφατα ματς, το κλίμα στα αποδυτήρια, τις απουσίες (κ.α.).

Γιατί τα γράφω όλα αυτά. Για να... σπρώξω προς αυτή την κατεύθυνση όσους διαβάζετε το σάιτ μας. Η καλύτερη απόδειξη για τη «δύναμη του ρεπορτάζ» (στο Στοίχημα); Το πρώτο κείμενο που «ανέβασα» εδώ stotameio.gr. Για τις απουσίες της Ατλέτικο Μινέιρο στο εντός έδρας ματς με την Παλμέιρας. Επτά βασικοί ήταν εκτός. Το «διπλό» είχε απόδοση 2,65. Δεν με ενδιέφερε αν «περνούσε». Το πρότεινα βάσει ποδοσφαιρικής λογικής. Η Παλμέιρας κέρδισε 4-0. Μπορεί να έχανε, για Βραζιλία «μιλάμε», αλλά δεν έχασε. Ξέρετε πόσα τέτοια σημεία προκύπτουν τον χρόνο σε ένα πρωτάθλημα. Από το ρεπορτάζ; Αν αρχίσετε να διαβάζετε προσεκτικά όσους tipster ΕΣΕΙΣ επιλέξετε, θα τα βρείτε τα σημεία, θα βρείτε ποιοι είναι τα «διαμάντια» και ποιοι οι... καρμανιόλες. Αυτά.