Πρόσβαση μόνο για ενήλικους!

Κύπελλο Σουηδίας: Επίσημα… «φιλικά»

2024-02-17

Η αγάπη μου για τη Σουηδία είναι γνωστή (οι παλιοί ξέρουν). Η φετινή Allsvenskan ξεκινάει τέλος Μαρτίου, ωστόσο το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου στη Σουηδία είναι τέτοιο, που το στοιχηματικό μας ενδιαφέρον πάντα κάθε χρόνο, ξεκινάει περίπου 1μιση μήνα νωρίτερα!

Το κύπελλο στη Σουηδία είναι ένας μαραθώνιος ο οποίος ξεκινάει πριν καν ολοκληρωθεί ο προηγούμενος! 96 ομάδες συμμετέχουν σ'αυτό, 16 Allsvenskan, 16 από Superettan και οι υπόλοιπες 64 από μικρότερες κατηγορίες!

Σήμερα ξεκινάει η φάση των ομίλων (8 όμιλοι-4 ομάδες) με τις ομάδες να δίνουν τρεις αγώνες (παίζουν μόνο μία φορά με τον κάθε αντίπαλο και όχι «μέσα-έξω». Από τον κάθε όμιλο, προκρίνεται ο πρώτος. Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο, θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa Conference League 2024-2025 εκτός αν είναι μία εκ των Μάλμε, Έλφσμποργκ και Χάκεν που έχουν κερδίσει ήδη ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος (σεζόν 2023). Αν το κύπελλο καταλήξει σε κάποια από αυτές τις τρεις ομάδες, τότε στο Conference θα πάει η Τζουργκάρντεν (που τερμάτισε 4η). Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη βαθμολογία των ομίλων ισχύουν τα παρακάτω κριτήρια: Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση, Κατάταξη στη σεζόν 2023.

Αυτό το Σαββατοκύριακο (συν την Δευτέρα) έχουμε την πρώτη αγωνιστική των ομίλων και στην VIP MEMBERS εκτός των άλλων θα ασχοληθούμε τόσο Pre Game, όσο και στο Live με τα συγκεκριμένα παιχνίδια (είπαμε, αγάπη μεγάλη η Σουηδία).Όσοι δεν είστε μέλη, ενεργοποιήστε την πρόσβασή σας για 30 ημέρες στην VIP MEMBERS (πρόσβαση σε όλα τα Pre Game Tips & Live Tips).

Όσοι επιλέξετε να πορευτείτε μόνοι σας, θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πως αν και μιλάμε για επίσημα παιχνίδια, οι ομάδες προέρχονται από προετοιμασία, η οποία μάλιστα δεν έχει ολοκληρωθεί στο 100%. Οπότε, προσέξτε τους «μεγάλους». Επίσης, η ιστορία μας έχει διδάξει πως στη φάση των ομίλων, επειδή μετράει η διαφορά τερμάτων και η καλύτερη επίθεση, οι ομάδες πολλές φορές δεν αρκούνται απλά στο να κερδίσουν. Γι αυτό και θα δούμε κάποιες φορές το σκορ να ξεφεύγει!

Τα υπόλοιπα στην VIP MEMBERS….