Πρόσβαση μόνο για ενήλικους!

Τα σενάρια του Α' και Β' ομίλου του Μουντιάλ...

2022-11-29

Μπαίνουμε στη τελική ευθεία των ομίλων του Μουντιάλ. Σήμερα το μενού περιλαμβάνει τους τελευταίους αγώνες από το 1ο και το 2 γκρουπ, όπου από τις οκτώ ομάδες που αγωνίζονται, οι εφτά έχουν όλες ελπίδες πρόκρισης! Μόνο το Κατάρ έχει αποκλειστεί, όπως είχα προβλέψει από την αρχή ότι θα γινόταν.

Πάμε να δούμε τα σενάρια για την κάθε ομάδα...

Πρώτος Όμιλος

Στις 17:00 και τα δύο παιχνίδια.

- Η Ολλανδία για να προκριθεί χρειάζεται να μην ηττηθεί από το αδιάφορο Κατάρ με σκορ 2-0, αφού σε αυτή τη περίπτωση, αν πάει το άλλο ματς του ομίλου ισοπαλία με γκολ (όχι 0-0), τότε προκρίνονται Εκουαδόρ και Σενεγάλη.
- Το Εκουαδόρ περνάει στην επόμενη φάση αν δεν ηττηθεί από τη Σενεγάλη. Σε περίπτωση ήττας προκρίνεται, φτάνει μόνο η Ολλανδία να χάσει από το Κατάρ με μεγαλύτερο σκορ (απ'ότι αυτή)
- Η Σενεγάλη προκρίνεται με νίκη επί του Εκουαδόρ. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα πρέπει αυτή να έρθει με σκορ (1-1, 2-2, 3-3...) και ταυτόχρονα η Ολλανδία να ηττηθεί με σκορ πάνω από δύο γκολ από το Κατάρ.

Δεύτερος Όμιλος

Στις 21:00 και τα δύο παιχνίδια.

- Η Αγγλία προκρίνεται με νίκη, με ισοπαλία ακόμα και με ήττα (αφού σε αυτή τη περίπτωση-αν ηττηθεί, θα πρέπει να χάσει με διαφορά από τεσσάρων τερμάτων και πάνω)
- Η Ουαλία θέλει μόνο νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση και ταυτόχρονα να μην υπάρξει νικητής στο Ιράν - ΗΠΑ. Σε περίπτωση που νικήσει κάποιος στο άλλο ζευγάρι, τότε δες της αρκεί μία απλή νίκη, αλλά αυτή θα πρέπει να κερδίσει τους Άγγλους με πάνω από τέσσερα γκολ.
- Η Αμερική προκρίνεται μόνο με νίκη (δεν την ενδιαφέρουν οι διαφορές τερμάτων)
- Το Ιράν περνάει στην επόμενη φάση με νίκη σίγουρα, ακόμα και με ισοπαλία αρκεί να μην κερδίσει η Ουαλία την Αγγλία με διαφορά τριών τερμάτων (η περισσότερων)

Εκτίμηση

Στον 1ο Όμιλο θεωρώ πως η Ολλανδία ως πρώτη και το Εκουαδόρ ως δεύτερο θα περάσει στην επόμενη φάση! Στον 2ο όμιλο, η Αγγλία θα περάσει ως πρώτη με σκοπό να επαληθεύσει αυτό που είχα προτείνει από την αρχή (δες εδώ). Από εκεί και πέρα βλέπω τη δεύτερη θέση να την παίρνουν οι ΗΠΑ. Όσον αφορά τις στοιχηματικές μου επιλογές στα παραπάνω ματς, αυτές θα τις βρείτε στη στήλη «Προτάσεις» το αργότερο έως τις 12:00 το μεσημέρι!